Blog

Tamale kurs og fest! Tamale class and party!

The tamale event of the year is right around the corner!

Hot Tamale party!

Date: Thursday 23rd March

Place: Cafe Mestizo, Pilestredet Park 5, 0176 Oslo

Tamale class:

  • kl 18-20
  • fee: 500kr per person
  • payment due 16th March to account nr 15036747436. Please write cooking class/matkurs in description.

Tamale party:

  • kl 20- kl 22
  • free admission

In the tamale class you will learn everything you need to know about Tamales! This will be a hands on course so get ready to get masa all over you. I will teach you to put the tamales together and we will cook them there as well. All participants will receive a pamphlet of recipes and at least three tamales to take home. 🙂 There is a limited amount of spots for the class so sign up today! In order to sign up please send email to aquicomi.salsa@gmail.com.

The Hot Tamale party will begin kl 20. The music will start and I will be selling warm tamales too be devoured! Come and enjoy a fun night full of Mexican flavours and latin tunes in the air. Get your grub and your dance moves rocking! 🙂

Beinvenidos, Welcome

I leave you with a few pictures to get your tummies rumbling 😉

     

photos: aquicomi

Besitos

 

Quesadillas med squash blomster! Veggie quesadilla! Flor de calabza!

foto: aquicomi

Her om dagen var jeg inne på an asiatisk mat butikk for å kjøpe frisk koriander når jeg så noe som “stopped me in my tracks”! Jeg kunne ikke tror mine egne øyner. De hadde squash blomster! I Mexico heter det flor de calabaza. Det er en blomst som de spiser i tacos og quesadillas. Jeg kjøpte med en pakke og gikk hjem og lagde quesadillas med de. Jeg brukte noen ekstra gode Nixtamal tortillas også. Nå skulle jeg føle meg som jeg var hjemme i Mexico igjen. 🙂

Her er Nixtamal tortillas som jeg brukte. Disse tortillas må behandles med godt varme for å få bort den sterke lukten av kalk. De produseres på en spesial måte som heter nixtamalization. Dette er en ekte authentisk tortilla. This tortilla is for those extra food geeks. 😉 Disse kan kjøpes på Sunkost Gunerius eller på ruudfood.no.

Nixtamal tortillas og squash blomster ( foto: aquicomi )

Ingredienser:

  • olje
  • nixtamal tortillas
  • 1 løk
  • 3 hvitløks fedd
  • 1 pk squash blomster
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 pk revet mozzarella ost

Instruksjoner:

  1. Varme tortillas i pannen for å myke de opp. Ta de ut og la de kjøle ned.
  2. Varme pannen med litt olje.
  3. Hakk hvitløk og løk.
  4. Ha hvitløken og løken oppi kjelen og fres til gylden.
  5. Ha bolster oppi sammen men løk mixen og fres sammen i ca 3 min.
  6. Skru av varmen og sett til siden.
  7. I en annen panne varmer du litt olje.
  8. Ta tortilla og fyll med ost og blomster blandingen.
  9. Brett sammen tortilla med fyll og legg oppi den varme pannen. Varmen skal være medium-høy.
  10. Stek tortilla på begge sider til gylden. Tid variere men beregn ca 2 min på hver side.
  11. Server quesadillas med frisk koriander og en god hjemme lagde salsa eller en Yucateco Salsa som vist på bilde.
  12. Tips til tilbehør er linse med meksikansk smaker.

Det beste med denne retten er at den er vegetarisk og super god!

Bienvendidos! Velbekomme

Besitos

 

Meksikansk matkurs! Mexican cooking class!

foto:aquicomi

Matkurs.no og jeg, Chef Sylvia jobber sammen for å gi dere en fantastisk mat opplevelse. Det hele begynner med en presentasjon av tortilla bakekurs og jeg holder et lite foredrag om meksikansk mat generelt. Jeg går gjennom oppskrifter med dere også begynner vi å lage mat. Mens dere lager mat så går jeg rundt og gir tips, svarer på spørsmål, og hjelper til der jeg trengs. Dette kurset er et fargerikt kurs med masse smak og gode viber!

Etter Påske kommer det en ny meny med mange spennende oppskrifter. Neste kurs er den 6 Mai kl 12.

Elsker du meksikansk mat og vil lære deg noen ekte meksikanske retter så anbefaler jeg at du kommer til mine kurser!

For mer info gå inn på matkurs.no eller se på bilder av forrige kurs på facebook Chef Sylvia Aquicomi side.

http://www.matkurs.no/meksikansk-fiesta.html

https://www.facebook.com/SylviaAquicomi2015/

Her er noen bilder fra kursene så langt.

foto:aquicomi

 

Besitos

Tortilla chips made at home! Hjemmelagde tortilla chips er best!

Disse er de beste tortilla chips som jeg har smakt i Norge!

foto: aquicomi

I Mexico er det vanlig å bli servert varme chips og salsa. Jeg savnet den lukten, smaken, og den knasende lyden av nylig stekt torilla chips. Heldig for meg så har Sunkost på Gunerius en egen pakke med tortillaer som er ferdig skjært og klar til å stekes. Det blir ikke enklere en dette her!

Sånn ser pakken ut 🙂

foto: aquicomi

Instruksjoner:

  1. Varm olje i en liten kjele. Du skal frityr steke de så da må det vare nok olje i kjelen.
  2. Når oljen er varm nok. ( Du kan sjekke ved å bruke en tre sleive. Legg den oppi i oljen. Hvis det begynner å danne små bobler rundt den så er oljen klar til å brukes.)
  3. Legg noen tortilla trekanter oppi kjelen. De er klare når de har fått en gylden farge.
  4. Ta de ut og legg på bakepapir. Dette for å få bort det ekstra oljen.
  5. Dryss salt på og vipps de er ferdig!

foto: aquicomi

 

Kos deg med knaskende varme chips and hjemmelagde salsa eller guacamole. 🙂

Besitos

Skrei tacos

Jeg lagde skrei tacos for en liten stund tilbake og ville vise dere denne varianten. Norsk møter meksikansk. Jeg ville bruke norske råvarer med meksikanske smaker. Her er min nordic taco! 🙂

Tortillaen som jeg brukte er ferdig lagde og trengs bare å varmes sjapp i pannen. Jeg liker den veldig godt og passer bra for når man ikke har tid til å lage egne.

NB: Tortilla og epazote kan kjøpes på Sunkost Gunerius eller bestilles på ruudfood.no 🙂

Kålrot Epazote mos

Ingrediensers:

  • en medium str kålrot
  • 250 gr smør
  • 2 ts epazote
  • 1 ts salt

Instruksjoner: 

  1. Kutt opp kålrot i mindre biter og legg i kjelen til kok.
  2. Når kålroten er ferdig kokt og myk så tar du ut vannet og legger oppi smør og epazote.
  3. Bruk en stavmikser og lage til mos.
  4. Smak til med salt.

Syltet fennikel 

Ingredienser:

  • en stor fennikel
  • 2 sjalottløk
  • 1 dl fersk presset appelsin jus
  • 1/2 ts salt

Instruksjoner: 

  1. Bruk en mandolin og skjær fennikel og sjalottløken i tynne skiver.
  2. Legg alt oppi en bolle og bland med appelsin jus og smak til med salt.
  3. Legg bollen i kjøleskapet i ca 20 min før servering.

Norsk Skrei

Ingredienser:

  • Skrei
  • rose pepper
  • salt
  • smør til steking

Instruksjoner: 

  1. Skjær fisken i mindre biter så den har en fin størrelse for å passe inne i tacoen.
  2. Dryss med salt og rose pepper.
  3. Varm opp pannen og når den er varm så legger du oppi fiske bitene.
  4. Fisken skal stekes på medium/høy varme på hver side i ca 30 sek- 1 min.

La oss sette sammen tacoen! Pyntes med frisk koriander blad.

foto: aquicomi

Her er bane varianten! Jeg lagde en syltet gulrot tilbehør til tacoen. Jeg raspet gulrøtter og blandet med appelsin jus. Gutten min er glad i fisk og elsket gulroten med appelsin jus.

Foto: aquicomi

 

 

 

Fredags taco: Tacos Dorados

Tacos Dorados

IMG_5310

photo: aquicomi

 

Hei!

Norsk fredags taco er en hardt tortilla skjell med kjøttdeig og en hel haug med tilbehør. Tenkte at jeg kunne vise dere en enkel måte gjøre den enda mer meksikansk. Jeg ble så glad når jeg fant disse tortillas her på Sunkost Gunerius i Oslo. Du kan også bestille de på ruudfood.no. Jeg liker dem kjempe godt! Når du ikke kan lage egen tortillas så er disse en super erstatning!

IMG_5196

photo: aquicomi

 

La oss lage Tacos Dorados!

 

  1. Du varmer opp olje i en panne på middels varme.
  2. Legg tortillaen oppi oljen og fres på en side i ca 30 sek.
  3. Snu tortilla og brett som en taco og forsett å steke i ca 30 sek.
  4. Snu en gang til og stek inn til du får en gylden farge.
  5. Ta ut tortilla og legg på bake papir.
  6. Åpen tortillaen og fyll den men noe godt og top it off med en god salsa.

Nå har du laget en meksikansk taco som ligner på den norske tacoen. Den spansk navn er Tacos Dorados som betyr gylden og stekt i olje.

Jeg var så fornøyd med resultatet! Jeg fylte mine med ribbe kjøtt som jeg hadde i fryseren og en deilig rød salsa. One bite of these tacos took me back to my childhood. I ate 5 tacos and was in taco ecstasy <3 <3 <3

IMG_5308

We spun the wheel and played wheel of tacos! The kids loved this dinner game ;)!

Besitos

Dinning with Rosio Sanchez: Hija de Sanchez og Marcos Scorza

IMG_0188

Photo: aquicomi

I was so excited that one of the chefs I have been following for the past three years was coming to Oslo Norway.

I admire Chef Rosio Sanchez for her love of Mexican food. She is having her taco mission in Copenhagen. I was super stoked that she would be making food here so I was sure to be there to witness this great event with these two great chefs Rosio Sanchez and Marcos Scorza.

I had a fabulous gastronomical experience dinning with my good friend Alma. There were many flavors to take in and the mezcal was perfect for the meal!

THE MENU:

Starter:

Shrimp Ceviche with avocado mousse

Tacos:

King crab with spicy avocado, habanero chili and coriander

Wild Norwegian salmon with salsa verde, pickled cucumber and grated horseradish

Pan fried reindeer, spicy cheese saus, red onion, and chopped coriander

Chicken and mole

Carnitas/Pork

Fried cod skin chicacron

Dessert:

Churros con cajeta

Sopaipilla filled with chocolate lime and avocado mousse

IMG_0193

photo: aquicomi

IMG_0195

photo: aquicomi

Here are some pictures of my meal. My favorite taco was the carnitas and my favorite salsa was the sesame sauce.

IMG_0190

photo: aquicomi

IMG_0196

photo: aquicomi

IMG_0203

photo: aquicomi

IMG_0204

photo: aquicomi

I talked with the talented Chef Marcos Scorza and we discussed the menu and a possible collaboration in future projects.

IMG_0207

photo: aquicomi

Of course the best part of the dinner was when Chef Rosio Sanchez came out to personally greet me. We chatted briefly about our taco ventures in our perspective countries. Both of us are mexican woman who grew up in the US and now are brining Mexican gastronomy to Scandinavia. We ended on a good note. Who Knows, there might be a collaboration in the future… 😉

Cant wait to visit her taquerias Hija de Sanchez in Copenhagen!

IMG_0199

photo: aquicomi

A great night and beautiful experience I will never forget <3  Viva Mexcio <3

Where to find Mexican products in Oslo? Meksikansk produkter i Oslo!

IMG_0145 IMG_0146 IMG_0147Det ligger en liten perle av en butikk i Gunerius senter midt i Oslo som heter Sunkost. Sunkost har en egen meksikansk hjørne!!! Her kan du finne mange av de essensielle produkter for å lage en ekte meksikansk aften.

Her kan du finne maismel som er både glutenfri Maseca mel og Masa Harina økologisk. Du finner også de tortilla pressen som ikke er å få tak i noen andre steder i Norge. De har til og med en fryseskap med frossen tortillas som er kjempe gode! De har jeg prøvd og synes at de var kjempe god som quesadillas.

Det finnes mange krydder, salsa, og saus blanding som Mole. Du kan nå også lage min mest popular taco rett Cochinita pibil fordi de har achiote paste som jeg pleier å bruke. I tillegg så er det et bra utvalg av tørket chile som chipotle, guajillo, og chile ancho. Man kan finne hakkede tomatillo i boks og lage en deilig salsa verde. Er du glad i vegetar mat så kan du kjøpe nopales ( kaktus) og lage noen kaktus tacos.

Her er det varierte meksikanske produkter som lar deg lage masse forskjellige retter.

Som dere vet så er jeg utrolige glad i å bruke Maseca mel når jeg lager tortillas. Maseca er min favoritt!

Jeg anbefaler alle til å ta en tur innom butikken.

Sunkost Gunerius

Storgate 32, 0184 Oslo

tlf nr: 22 17 18 48

La din taco fredag bli en ekte opplevelse med autentiske smaker fra Mexico.

 

Besitos

Chile con Hval ( Whale)

Norway is known for their love of whale meat. Whale meat has been used for centuries dating back to the viking era. I though it would be cool to make a fusion between tex-mex and norwegian cuisine.

Whale meat has a special taste and texture. It has a fishy metallic taste and the texture resembles beef. This meat is an acquired taste. ( I love it of course! ). Laying in our freezer here at work I had kilos of whale meat and I had a group of 30 priests that were coming to eat. They love to eat spicy Mexican food so I had to think of something special that would be hearty and tasty. Thats when I thought of chile con hval!

Here is my version of:

Chile con carne/ HVAL

4 pers

Ingredients:

  • 400 g hval meat cut in strips
  • 2 tbs butter for frying
  • 1 finely chopped onion
  • 3 garlic cloves finely chopped
  • 1 finely chopped jalapeño
  • 1 can of crushes tomatoes
  • 1 can of brown beans/ salad beans
  • 3 tbs tomato puree
  • 2 tbs cumin
  • 2 tbs chipotle powder
  • 1 tbs oregano
  • 1 tbs smoked paprika
  • 1 tbs salt
  • 2 tsp pepepr
  • 1 tbs choptle in adobo sauce
  • 2 dl water
  • 1 bundle of fresh chopped coriander

Instructions:

IMG_9956

 

  1. In a pot you fry the butter with the onion, garlic and jalapeno.
  2. Add all the dried spices and stir.
  3. Then you add the meat and brown on all sides.
  4. Add the tomato puree and stir in well.
  5. Pour in the crushes tomatoes, chipotle in adobo sauce and water.
  6. Let cook for an hour.
  7.  Add the beans and coriander and let cook for another 5 mins.
  8. Adjust the taste with salt.

IMG_9961

This goes great with avocado dip and quesadillas!

Hope you enjoy 🙂

NORSK:

Chile con Hval

4 pers

 

Ingredienser:

IMG_9956

 

  • 400 gr strimlet hval kjøtt
  • 2 ss smør
  • 1 finhakket løk
  • 3 finhakket hvitløks fedd
  • 1 finhakket jalapeno
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 boks salat bønner / brune bønner
  • 3 ss tomat puree
  • 2 ss cumin
  • 2 ss chipotle pulver
  • 1 ss oregano
  • 1 ss røkt paprika
  • 1 ss salt
  • 2 ts pepper
  • 1 ss chipotle in adobo saus
  • 2 dl vann
  • 1 bunt koriander

Instruksjoner:

 

  1. Fres løk, hvitløk, og jalapeño med smør i en kjele.
  2. Fres tørr krydderne sammen med løk mix i kjelen.
  3. Legg til kjøttet og brune på alle sider.
  4. Ta tomat puree inn i pannen og fres.
  5. Hell hakkede tomater, chipotle in adobo saus, og vann.
  6. La koke i en time.
  7. Legg til bønner og korainder og la koke i 5 min.
  8. Smak til med salt.

IMG_9961

Håper det smaker!!! 🙂

 

 

Happy New year! Godt Nytt År!!! I am back with more to share <3

Hey guys!

Happy New Year! I have devoted the last two months to my family and thats why I have been MIA here. A lot has happened. As many of you know I have started to serve tacos at Mathallen once a month. I will try and keep this arrangement through out the year. Its been so nice seeing you all enjoy my food. I am very grateful for all the support from my dear friends, family, and fans. I can’t wait to see you guys again at the next event! Heres are some shots of the last two events I had.

12239750_897172967046819_2824752707833316571_n-2

Yummy tacos with homemade tortillas! Foto: Maru Sanchez

salsamathallenMS

Extra homemade salsas too! Foto: Maru Sanchez

10401169_1696665007246096_5612314969727636172_n

Her med Tante Gro Wavik som kommer for å spise og støtte oss! <3 Foto: Gro Wavik

The next event will be a BREAKFAST EDITION Sunday the 31st of January at Mathallen Oslo from kl11- kl 17. I will be serving breakfast tacos all day long. Perfect for those who have been out on town the night before ;).

I will also be having an event at Mathallen Oslo on Valentines day the 14 of February! AMOR AND TACOS EDITION <3

As always I will be serving corn tortillas made with Maseca GMO free, gluten free and handmade! Fresh food and my secret salsa recipes for everyone to enjoy!

Nos vemos amigos! See you guys there!

Besitos